Gençler de Parkinson kıskacında

Gençler de Parkinson kıskacında

SAĞLIK Haberleri

Daha çok yaşlılarda görülen Parkinson hastalığının kalıtımsal tipi 30'lu yaşlarda da ortaya çıkabiliyor. Parkinson hastalarının %15'i kalıtımsal Parkinson.

Hareketlerde yavaşlama, titreme ve kasılma ile kendini gösteren Parkinson hastalığının yaşlılık hastalığı olarak bilindiği, oysa kalıtımsal Parkinson hastalığının genç yaşlarda da ortaya çıkabileceği bildirildi. İlerleyici bir hastalık olan Parkinson belirtilerinin 30'lu yaşlarda da ortaya çıkabileceğini ifade eden Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ayşe Bora Tokçaer, hastalığın kimi zaman fark edilmediğini kimi zaman da yaşlılık hastalığı olarak bilindiği için çaresiz olduğu düşünülerek hekime gidilmediğini açıkladı. ?Prof. Dr. Ayşe Bora Tokçaer, hastalığın yüzde 5-10'unun kalıtsal olabildiğini vurguladı. Kalıtsal Parkinson hastalığının çok genç yaşlarda hareket yavaşlığı, titreme gibi belirtilerle başladığını ifade eden Prof. Dr. Ayşe Bora Tokçaer, Türkiye'de akraba evliliklerinin çok olmasının kalıtsal Parkinson hastalığı riskini artırdığını bildirdi.
Ziyneti Kocabıyık - TÜRKİYE GAZETESİ





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...