Geçmeyen sırt ağrısı tümör belirtisi olabilir

Geçmeyen sırt ağrısı tümör belirtisi olabilir

SAĞLIK Haberleri

Göğüs, akciğer ve vücudun çeşitli bölgelerinde ortaya çıkan tümörler, omurgaya da sıçrayabiliyor.

En sık rastlanan şikâyetlerden biri olan bel ve sırt ağrılarının omurga tümörü belirtisi olabileceği bildirildi. Özellikle kanser geçmişi olan 45-56 yaş arasındaki erkeklerin risk grubunda olduğunu belirten uzmanlar, omurgadaki ağrıların dikkate alınması ve riskli hastaların vücut taraması yaptırması gerektiği konusunda uyarıda bulunuyorlar.
Meme, akciğer ve vücudun çeşitli bölgelerinde ortaya çıkabilen tümörlerin omurgaya da sıçrayabileceğini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Çağatay Öztürk, metastatik omurga tümörü adı verilen bu tümörlerin hastanın tedavisi sırasında her zaman anlaşılamadığını belirtti.
ATEŞ VE KİLO KAYBINA DİKKAT
Omurga ve omurilik tümörlerinin yerleşim yerlerine göre farklı sinyaller verebildiğine dikkat çeken Dr. Öztürk, "İstirahatle geçmeyen sırt ağrısı en sık rastlanan şikâyetler arasında bulunuyor. Ateş, kilo kaybı ve halsizlik gibi kronik hastalık belirtileri de verebilen tümörler, kollar ve bacaklarda uyuşma hissiyle birlikte yürüme güçlüğüne de yol açabiliyor" dedi. Metastatik omurga tümörlerinin tedavisinde radyoloji ve onkoloji uzmanlarının birlikte çalıştığını söyleyen Dr. Öztürk, "Vücudunun başka bir bölgesinde tümör bulunan hastaları hem fiziksel hem de psikolojik olarak metastatik omurga tümörü tedavisi için hazırlamak gerekiyor. Tedavi tümörün yer aldığı bölge, tümörün büyüklüğü, hastanın yaşı gibi faktörlere göre değişiklik gösteriyor. Tedavide cerrahi girişim, radyoterapi, kemoterapi, immunoterapi gibi yöntemler tek başlarına veya bir arada kullanılabiliyor" dedi. Dr.?Öztürk, 45 -65 yaşları arasındaki kanser geçmişi olan erkeklerin metastatik omurga tümörleri açısındanrisk grubunu oluşturduğunu vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...