Fıtık ağrıları karartmasın hayatınızı

Fıtık ağrıları karartmasın hayatınızı
SAĞLIK Haberleri

Acil ameliyat gerektirmeyen, aynı zamanda fizik tedaviye de cevap vermeyen, ağrısı belirgin olan hastalarda etkin bir tedavi yöntemi olarak kullanılıyor.

el ağrısıyla birlikte kalça ve bacak ağrısı nbsp;bel fıtığı hastalarının en çok şikâyet ettiği nbsp;konuların başında geliyor. Fıtık ağrıları nbsp;artık "Epidural steroid enjeksiyonu nbsp;tedavisi" olarak bilinen belden bölgesel nbsp;uyuşturma ile tedavi edilebiliyor. "Epidural nbsp;steroid enjeksiyonu tedavisi"nin nbsp;acil ameliyat gerektirmeyen, aynı zamanda nbsp;fizik tedaviye de cevap vermeyen, nbsp;ağrısı belirgin olan hastalarda etkin nbsp;bir tedavi yöntemi olarak kullanıldığını nbsp;söyleyen Marmara Üniversitesi nbsp;Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi nbsp;Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Klinik nbsp;Koordinatörü Prof. Dr. Hakan Gündüz nbsp;"Bel fıtıklarının büyük bir kısmının tedavisi nbsp;cerrahi değildir. Bu nedenle tanı nbsp;konulduktan sonra ilk 2 hafta içerisinde nbsp;genellikle cerrahi dışı tedavileri deneriz. nbsp;1-2 hafta süren ilaç tedavisi, kısa süreli nbsp;istirahat ve buna ilave olarak fizik tedavi nbsp;yapılmasına rağmen hastanın yakınmaları nbsp;devam ediyorsa hastaya epidural nbsp;steroid enjeksiyonu tedavisini öneriyoruz" nbsp;dedi. nbsp;Uygulamanın lokal anestezi altında nbsp;15-20 dakika süren bir girişimle yapıldığını nbsp;söyleyen Prof. Dr. Hakan Gündüz, nbsp;yöntemle ilgili olarak şunları anlatıyor: nbsp;"Epidural enjeksiyon, ağrıya yol açan nbsp;baskının oluştuğu bölgeye, görüntüleme nbsp;yöntemleri altında ulaşılarak, steroid nbsp;ve lokal anestezik gibi ilaçların verilmesi nbsp;işlemidir. Amaç, o bölgede diskin nbsp;sinir üzerindeki baskısı sonucu ortaya nbsp;çıkan ödemin azaltılması, sinir üzerindeki nbsp;baskının kaldırılmasıdır." nbsp;Prof. Dr. Hakan Gündüz, epidural enjeksiyonun nbsp;bel fıtığına bağlı ağrıların nbsp;tedavisinde etkili bir çözüm olmasına nbsp;rağmen ülkemizde az sayıda yapılmakta nbsp;olduğunu söylüyor.






UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...