Filizlenmiş patatesi yemeyin

Editör:
Filizlenmiş patatesi yemeyin
SAĞLIK Haberleri

Gün ışığında uzun süre kalan patatesin yüzeyinde, kimyasal tepkimeler sonucunda yeşillenmeler oluştuğuna dikkat çeken uzmanlar bu durumun zehirlenmeye yol açabileceği konusunda uyardı bulunuyorlar.

Ziyneti Kocabıyık

Gün ışığında uzun süre kalan patatesin yüzeyinde, kimyasal tepkimeler sonucunda yeşillenmeler oluştuğuna dikkat çeken uzmanlar bu durumun zehirlenmeye yol açabileceği konusunda uyardı bulunuyorlar. BBC Health sitesinin haberine göre patates filizlenirken klorofil salgılıyor ve bu sırada solanin adı verilen bir madde de üretiliyor. Bu sebeple patates zehir içerme potansiyeline sahip bir besin hâline geliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...