Filistinli kadın yaşadığı dehşeti Bakan Koca'ya anlattı: Ben ölmüştüm

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

SAĞLIK Haberleri  / Anadolu Ajansı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’ye gönderilen sağlık yardımlarının koordinasyonu ve Gazze’deki kanser hastalarının Türkiye’ye getirilmesi için Mısır'ın başkenti Kahire’ye geldi. Bakan Koca, burada saldırılarda yaralanan Filistinlilerle görüştü. Bakan Koca'nın yaralı bir Filistinli kadınla konuşması ise yürekleri dağladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'ye yönelik sağlık yardımlarının koordinasyonunu ve Gazze'deki kanser hastalarının Türkiye'ye getirilmesi konularını görüşmek üzere Mısır'ın başkenti Kahire'ye geldi.

Bakan Koca'yı, Kahire Uluslararası Havalimanı'nda Mısır Sağlık Bakanı Halid Abdulgaffar ve beraberindeki yetkililer karşıladı.

Bakan Koca ve mevkidaşı, buradan Nasır Kanser Enstitüsü Hastanesi’ne geçerek hastaları ziyaret edecek.

GAZZE'DEKİ KANSER HASTALARI TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK 

Geçtiğimiz hafta, Sağlık Bakanı Koca, İsrail Sağlık Bakanı Moshe Arbel ve Mısır Sağlık Bakanı Abdulgaffar ile yürüttüğü telefon diplomasisi sonucunda Gazzeli hastaların Refah Sınır Kapısı'ndan nakli için Sağlık Koordinasyon Ekibi oluşturuldu.

TÜRKİYE'DEN GİDEN YARDIMLAR 

Türkiye, Mısır ve İsrail'den irtibat kişilerinin görevlendirildiği bu ekip aracılığıyla, ilaç, tıbbi cihaz, 8 adet sahra hastanesi, 20 ambulans ve tıbbi sarf malzemesi dahil olmak üzere yaklaşık 500 ton yardım ekipmanını Gazze halkına ulaştırdı.

Türkiye ayrıca Cumhurbaşkanlığı uçağıyla daha önce de bölgeye sağlık malzemeleri ve sağlık personeli göndermişti. 

TOPLAMDA 135 TIR GEÇTİ 

Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail katliamına rağmen, Mısır'dan Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze'ye yönelik yardım tırlarının girişi devam ediyor. Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, dün 155 yardım tırının daha Gazze Şeridi'ne ulaştığı belirtildi. Tırların içinde gıda, su ve tıbbi malzeme bulunduğu ifade edildi.

Filistin Kızılayı, 21 Ekim'den bu yana Mısır'dan Gazze Şeridi'ne toplam bin 135 yardım tırının giriş yaptığını bildirdi. Ancak, İsrail'in işgalci yetkililerinin şu ana kadar akaryakıt girişine izin vermediği belirtildi.

Önceki saldırılardan önce, Gazze Şeridi'ne her gün 500'den fazla yardım tırının geçtiği bölgede, 21 Ekim'den bu yana günlük ortalama 47 yardım tırının giriş yaptığı ifade edildi.

"BEN ÖLMÜŞTÜM"

Gazeteci Adem Metan'ın sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerde Bakan Koca ile Filistinli yaralı bir kadının konuşması yürekleri yaktı. Yaralı kadın Bakan Koca'ya saldırı anlarını anlattı. Fahrettin Koca ile yaralı kadın arasındaki diyalog şu şekilde:

Ben Cebel bölgesinde oturuyorum. Namaz kılıyordum, sonra 6 tonluk bir bombalama gerçekleştirdiler. Kızımla beraber odadaydık. Biz, hemen yeraltında bir sığınağa geçtik. Kızım da şehit oldu oğlum da. Dört saat sonra enkaz altından çıkardılar beni. Ben ölmüşüm, ölmüştüm. En sonunda beni buldular. 2’de saldırı yaptılar, 5 gibi beni enkaz altından çıkarabildiler. Benim yüzüm yandı ve bacağımda da büyük bir yanık var, sırtımda da yanıklar var. Ayaklarımda da açık yaralarım var.

AİLEMDEN 17 KİŞİ ŞEHİT EDİLDİ

Oğlumun cesedini de ölümünden, saldırılardan 8 gün sonra bulabilmişler. Elhamdülillah her şey için. Annem, iki kardeşim şehit olmuşlar. Ailemden 17 kişi şehit edildi. Elhamdülillah her şey için. Allah öyle yazdı kaderimiz.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...