Fast food anne karnındaki bebeği etkiliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Fast food anne karnındaki bebeği etkiliyor

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Anne karnında organların oluşmaya başladığı ilk üç ay boyunca fetüsün toksik maddelerden uzak tutulması gerektiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, hamile kadınların bebeklerini kaybetmemeleri için ilk 3 ayda dikkat edilmesi ve tüketilmemesi gereken gıdaları sıraladı.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - İlk aylarda bulantılar yüzünden evde yemek pişirme olaylarının azaldığına dikkat çeken Prof. Dr. Çoksüer, “Hamburger, pizza ya da konserve türü gıdaların tüketimi artar. Bebeği korumak için bu tür gıdalardan uzak durmak gerekir. Bunun yanında sakatatlar, içindeki kurşun birikme riskine karşı  midye, karides gibi gıdalardan, içerdiği glikoz yüzünden gazlı içecekleri tüketmemek gerekir. Yine içindeki kimyasallar yüzünden saç boyası, makyaj malzemeleri de anne karnındaki bebek için risklidir. Gebelerin uzak durması gereken maddelerden biri de içinde yüzlerce kimyasal bulunan sigara. Bunun yanında temizlik maddeleri de içerdikleri kimyasalların solunması ya da tene değmesi sonucu anne karnındaki bebeği etkiler” dedi.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...