Evde makyaj temizleyici hazırlama!

Evde makyaj temizleyici hazırlama!

SAĞLIK Haberleri

Siz de evinizde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz doğal makyaj temizleme tariflerini uygulayarak cildinizi kimyasallardan arındırabilirsiniz.

Makyajınızı temizlemek için pahalı ürünler satın almanıza gerek yok. Makyaj temizleyicileri evde bulunan ürünlerle hazırlamak artık çok kolay. İşte, doğal makyaj temizleyici tarifleri…


Salatalık ve sütlü karışım
Malzemeler
1 küçük boy salatalık
1 çay bardağı süt


Hazırlanışı
Salatalığı rendeleyin. Sütün içerisine koyarak kaynatın. Karışımı daha sonra süzerek salatalıktan ayrıştırın. Kalan sütü şişeye koyun. Bu karışımı doğal makyaj temizleme sütü olarak kullanmanız mümkün.




Gül suyu ve zeytinyağı karışımı
Malzemeler
½ çay bardağı zeytinyağı
½ çay bardağı gül suyu


Hazırlanışı
Gül suyu ve zeytinyağını bir şişeye koyarak çalkalayın. Bu karışımda önemli olan gül suyu ve zeytinyağının eşit miktarda olması. İsteğinize göre malzemeleri artırabilirsiniz. Karışımı hem dudak hem de göz makyajınızı temizlemek için kullanabilirsiniz. Zeytinyağı ve gül suyu birbirine karışmadığı için kullanmadan önce karışımı mutlaka çalkalamalısınız.




Kanola yağı ve sızma zeytinyağı karışımı
Malzemeler
10 yemek kaşığı kanola yağı
5 yemek kaşığı zeytinyağı


Hazırlanışı
Malzemeleri boş bir şişeye koyun ve karıştırın. Karışımı göz kapağınıza ve kirpiklerinize sürerek göz makyajınızı temizleyebilirsiniz.


(kadinvekadin)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...