Erkekler her yaşta sağlıklı hissediyor

Erkekler her yaşta sağlıklı hissediyor

SAĞLIK Haberleri

Kadınların sağlıkla ilgili konulara erkeklerden daha fazla ilgi göstermesine rağmen, gerçek hayatta erkeklerin her yaş döneminde kadınlardan daha sağlıklı hissettiği ortaya çıktı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Avrupa İstatistik Ofisi (EUROSTAT) verilerinden elde edilen bilgilere göre 16-44 yaş arasındaki erkeklerin kendini sağlıklı hissetme oranı yüzde 89,2 iken kadınlarda bu oran yüzde 87,5. Yaş arttıkça bu oran düşse de erkeklerin her zaman hastalıkları kadınlardan daha az kafasına taktığı görülüyor. 45-64 yaş arasındaki erkeklerde bu oran yüzde 69,4 olurken, kadınlarda yüzde 66,8 olduğu görülüyor. 65 yaş üstüne baktığımızda ise her iki cinste de sağlıklı hissetme oranı düşüyor. Ayın zamanda kadınlarla erkekler arasındaki fark da açılarak, sağlıklı hissetme oranı erkeklerde yüzde 44, kadınlarda ise yüzde 38,2 olarak kayıtlara geçiyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...