Enkazda en büyük düşman soğuk hava

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Enkazda en büyük düşman soğuk hava
Sağlık Haberleri

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrası afet bölgesinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 10 kentin büyük bölümünde sağanak ve kar etkili olurken, eksilere kadar düşen sıcaklık enkaz altında yardım bekleyenlerin hayatta kalmasını zorlaştırıyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Kahramanmaraş depreminin ardından zaman geçtikçe göçük altında kalan vatandaşlar için umutlar azalıyor. Deprem bölgesinde göçük altındaki afetzedeleri bekleyen en büyük tehlikenin travma ve soğuk hava olduğunu söyleyen Acil Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Başer Cander “Umudumuz İzmir depreminde olduğu gibi günler sonra bile enkaz altından vatandaşlarımızın canlı olarak çıkarılması; ancak eksi derecelerde hayatta kalmak zorlaşıyor” dedi.

"SUSUZLUK VE AÇLIĞA 72 SAATTEN DAHA FAZLA DAYANILABİLİR"

Ağır travmalarda hayatta kalma süresinin 1-2 saat olduğunu ifade eden Prof. Dr. Cander “Ağır olmayan travmalarda ise 1-2 gün içinde müdahale edilmezse yaralı kaybedilebilir. Sıvı ve yiyecek yoksunluğu da risk. Susuzluk ve açlığa 72 saatten daha fazla dayanılabilir. Süre uzadıkça vücudun organları etkileniyor ve böbrek yetmezliği gelişebiliyor” açıklamasını yaptı.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Sağlık
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...