Eldiven ve maskeler tıbbi atık

Eldiven ve maskeler tıbbi atık

SAĞLIK Haberleri

Yeni tip koronavirüsün malzemelerin üzerinde de yaşama süresi olduğunu söyleyen Eskişehir Şehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniğinde görevli Doç. Dr. Vural Fidan, kullanılıp gelişigüzel çevreye atılan maske ve eldivenlerin çapraz bulaşmaya sebep olabileceğini belirterek bu çöplerin de tıbbi atık gibi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Doç. Dr. Vural Fidan “Salgın başlamadan önce maske vve eldivenler sağlık çalışanlarının kullandıkları ürünlerdi. Fakat şu anda toplum tüm kesimleri kullanıyor. Bu atıkların Tıbbi Atık Yönetmeliği’ne göre bertaraf edilmesi gerekiyor. Sağlık merkezlerinde bunları sağlayacak şekilde tıbbi atık kutularımız mevcut. Ama görüyoruz ki, halk direkt olarak çöpe ya da sokağa atıyor. Şayet atmaları gerekirse bir poşetin içerisine koyduktan sonra ağzını güzelce bağlayarak çöp kutusuna atmalarını tavsiye ediyorum. Gelişigüzel atılması, virüs bulaştırarak toplum sağlığını tehlikeye atabilecek bir durumdur” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...