Egzersiz Parkinson’a iyi geliyor

Düzenleyen:
Egzersiz Parkinson’a iyi geliyor

SAĞLIK Haberleri

Türkiye Parkinson Hastalığı Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Okan Doğu, hareketlerde yavaşlamayla kendini gösteren parkinsonun tedavisinde ilaçların düzenli kullanımı kadar egzersizin de önemli olduğunu söyledi.

Ziyneti Kocabıyık - Araştırmaların egzersizin yürüme, denge, titreme, esneklik, güç koordinasyonunu iyileştirebildiğini gösterdiğini söyleyen Prof. Dr. Doğu “Birçok araştırma düzenli egzersiz yapanların beyinlerinde yaşlanmaya ilişkin değişikliklerin daha az olduğunu gösteriyor” dedi. Parkinson hastalığının ilerlemesinin önlenmesi, hastalarda yürüme, denge, titreme, esnekliğin iyileşmesi için egzersiz tekniklerinin yer aldığı bir video hazırlandı. Ali Raif İlaçları’nın  şartsız desteği ile yapılan videoda, haftada en az üç kere 45 dakika boyunca germe, güçlendirme, aerobik ve denge egzersizlerinin sırayla ve düzenli olarak yapılması gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı.Video, You-tube üzerinden “https://youtu.be/1sbVBJhIqT8” adresinden izlenebiliyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...