Egzersiz meme kanserinde bağışıklığı yükseltiyor

Egzersiz meme kanserinde bağışıklığı yükseltiyor

SAĞLIK Haberleri

Ohaio State Üniversitesi araştırmacıları düzenli egzersizin, meme kanseri hastalarında kemoterapi sonrasında bağışıklığı güçlendirdiğini kanıtladı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Ohaio State Üniversitesi'nde yapılan çalışmada egzersiz yaparak kondisyonlarını yükselten meme kanseri hastalarının bağışıklık cevabının daha iyi olduğu kondisyonu zayıfsa bağışıklığı düşük seviyede olduğu tespit edildi. Çalışmayı değerlendiren tıbbi onkoloji uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun “Özellikle kemoterapi alan hastalarda immün sistem zayıflığı uzun süre devam edebilmektedir. Bu da tedavi sonrası süreçte başta enfeksiyonlar olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarabilmektedir. Buradaki çalışmanın sonucuna baktığımızda diyebiliriz ki kemoterapi sonrası süreçte düzenli egzersiz yaparak kondisyon seviyemizi yükseltirsek kemoterapinin bu olumsuz etkisini o kadar çabuk üzerimizden atabiliriz” diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...