Düz pakete geçiş süresi uzayabilir

Düz pakete  geçiş süresi  uzayabilir

SAĞLIK Haberleri

Tütün ve tütün mamullerinin üretimi ve denetimi ile ilgili yeni yönetmeliğin 1 Mart 2019 tarihinde yayınlandığını söyleyen Sağlığa Evet Derneği Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı yönetmelikte yer alan bazı tanımlamaların ‘elektronik sigara’ ve ‘ısıtılmış tütün ürünü’ pazarlanmasının önünü açabileceğini söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Yönetmelikte daha önceki mevzuatlarda bulunmayan ve tütün mamulünden farklı olduğu vurgulanan ‘içimlik tütün ürünü’ tanımını kullanıldığına işaret eden Prof. Dr. Dağlı “Yönetmelikte söz edilen ‘yanma süreci olmaksızın emisyon veren ürünler’, ısıtılmış tütün ürünü ve elektronik sigaradır. Bunun Türkiye’de satışı kanuni olmayan ısıtılmış tütün ürünleri ve elektronik sigaranın pazarlanmasına imkân tanıyabileceği kanaatindeyiz. Düz paketin de belirtilen 5 Temmuz 2019 tarihine yetişmesi gerçekçi görülmüyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...