Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresi

Düzenleyen:
Dünya Müslüman Sağlık  Toplulukları Kongresi

SAĞLIK Haberleri

İstanbul aralık ayının başında ilk kez gerçekleştirilecek olan Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresi’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Sağlık-Der tarafından 4-6 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan kongre, Hilton İstanbul Bomonti’de gerçekleştirilecek. Müslüman topluluklar arasında sağlıkta iş birliğini hedefleyen kongrenin, Dünya Sağlık Örgütü’ne rakip olabilecek nitelikteki Dünya Müslüman Sağlık Örgütü’nün temelini atacak bir organizasyon olduğunu söyleyen Sağlık Der İstanbul İl Başkanı Musa Akan, Müslüman toplulukların sağlık alanında birleşmesine Türkiye’nin önderlik edeceğini belirterek, “Her gün yüzlerce Müslüman’ın öldüğü, yaralandığı, mülteci olduğu, aç ve evsiz bırakıldığı günümüz dünyasında, sağlıkla ilgili alanlarda faaliyet gösteren bizim gibi sivil toplum kuruluşlarının uluslararası düzeyde yapabileceği birçok faaliyetin olduğunu düşünüyoruz. Bu kongre de onlardan biridir” dedi.
Dünya Müslüman Sağlık Örgütü düşüncesinin 2002 yılında ortaya çıktığını, projenin 2015 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yeniden sunulmasıyla hayata geçtiğini anlatan Akan, “Türkiye birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da bölgenin lideri. Bu başarıyı İslam coğrafyasında yaralara merhem olabilecek bir güç birliği yaparak pekiştirmek istiyoruz” diye anlattı. Akan, kongrenin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da katılacağını ve Müslüman topluluklarda sağlık eğitimi, sağlık yardımı organizasyonları, sosyal güvenlik sistemleri, savaşta kadın, çocuk ve mültecilerin durumu gibi sosyal konuların ele alınacağını anlattı.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...