Doktora yurda dön çağrısı

Doktora yurda dön çağrısı

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı, yurt dışında çalışan 2 bin 500 Türk hekime seslenerek, 3 yıl Türkiye'de çalışma şartıyla mecburi hizmetten muaf tutulacaklarını belirtti.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Çukurova, Türkiye'de çok ciddi hekim açığı olduğunu ifade ederek, Sağlık Bakanlığı'nın ihtiyacı kapatabilmek için çeşitli düzenlemeler yaptığını vurguladı. Yeni düzenlemeyle yurt dışında çalışan ancak ülkeye dönmeyi isteyen ve eğitimini yurt dışında tamamlayan hekimlerin Türkiye'de 3 yıl çalışması halinde mecburi hizmetten muaf olacaklarını dile getiren Çukurova, bu kişilerin 18 Temmuz'a kadar Sağlık Bakanlığına başvuruda bulunması gerektiğini bildirdi. Yurt dışında yaklaşık 2 bin 500 Türk kökenli hekim olduğunu ifade eden Çukurova, düzenlemenin yapıldığı günden bu yana "şu an için yurt dışında görev yapan 13 başvuru yapıldığını ve başvuruların kabul edildiğini" belirtti. Çukurova, "Konuyla ilgili Türk hekimlerin mail adreslerine ulaştık ve düzenlemeyi içeren bilgi gönderdik ve 'Türkiye'ye dönün' çağrısı yaptık" dedi. AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...