Doğal ağrı kesici… 1 avuç bile yiyince ağrıları vücuttan söküp atıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Doğal ağrı kesici… 1 avuç bile yiyince ağrıları vücuttan söküp atıyor

SAĞLIK Haberleri

Doğal ağrı kesici etki gösteren takviyeler dinmeyen ağrıları bile vücuttan def ediyor. Peki bunun için ne yapmalı? İşte ağrılara iyi gelen besin ve doğal destekler…

Son dönemde vücut ve kas ağrıları yaşayan kişilerin sayısı oldukça fazla. Günümüzde hareketsiz yaşam sürenlerde ve oturarak çalışanlarda özellikle bu problemler görülüyor. Ağrılara iyi gelen yiyecek ve takviyeler ise bilim insanlarının en çok araştırdığı konular arasında.

İşte araştırmalara göre ağrıları dindiren doğal çözümler…

LAVANTA YAĞI

Lavanta yağı, ağrıyı doğal yollarla hafifletmeye yardımcı olabilir. İnsanlar lavanta yağını ağrıyı hafifletmek, uyumaya yardımcı olmak ve kaygıyı hafifletmek için kullanır.

Bazı araştırmalar da lavanta yağının ağrı kesici, iltihap giderici olduğunu kanıtlar nitelikte.

Ancak toksik oluşturabilecekleri için uçucu yağları yutmayın. Yağı uygulayacaksanız seyreltip ağrıyan bölgeye sürün.

KARANFİL

Karanfili, diş ağrısını hafifletmek için doğal bir ev ilacı. Karanfilin içerdiği anti-inflamatuar madde, ağrıyı saniyeler içerisinde azaltıyor. Uzmanlar baş ağrısı ya da üst solunum yolları hastalıkları problemleriyle baş etmek için karanfil suyu içmeyi tavsiye ediyor.

Doğal ağrı kesici… 1 avuç bile yiyince ağrıları vücuttan söküp atıyor

ZENCEFİL

Zencefil, doğal ağrı kesici olarak umut vaat eden besin. Araştırmacılar ayrıca zencefilin iyileşmeyi hızlandırabileceğini ve iltihaplanmayı azaltabileceğini kanıtlıyor.

Smoothielere veya çaylara zencefil ekleyebilirsiniz. Bu yararlı besin, kas ağrılarının hafifletilmesinde oldukça etkili. Egzersize bağlı oluşan kas ağrılarını geçirmede anında etki ediyor.

ZERDEÇAL

Zerdeçal baharatındaki aktif bileşen olan kurkumin, ağrı kesici özelliğiyle biliniyor. Bu muhteşem baharat ayrıca iltihaplanmayı azaltmak için kullanılan yaygın bir bitkisel ilaç. Zerdeçalı doğal haliyle beslenmenize dahil etmek için yemeklerinize, smoothie'lere veya meyve sularına eklemeyi deneyebilirsiniz.

YABAN MERSİNİ

İltihaplanmayla mücadele eden yaban mersini, ağrıları azaltacak bileşenlerle dolu. Kurutulmuş halini güvendiğiniz aktarlardan alabilirsiniz. Meyvesini ise marketlerden ya da pazar tezgahlarından alabilirsiniz.

DERLEME: TURKİYEGAZETESI.COM.TR

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...