Diyabetli çocuklar kampta buluştu

Diyabetli çocuklar kampta buluştu

SAĞLIK Haberleri

Diyabetli çocukları bir araya getiren "Arkadaşım Diyabet" kampı Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 70 çocuk ve 13 genci ağırladı.

Hastalıkları hakkında bilgi sahibi olabilmeleri amacıyla diyabetli çocukları bir araya getiren "Arkadaşım Diyabet" kampı Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 70 çocuk ve 13 genci ağırladı. nbsp;Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrin ve Diyabet Bilim Dalı tarafından düzenlenen kampta diyabetli çocuk ve gençler birbirleriyle tecrübelerini paylaşırken spor, resim ve yüzme gibi çeşitli aktivitelere katıldılar. Kampta aldıkları 1 haftalık eğitimin diyabetli çocuk ve gençlerin özgüvenine çok önemli katkılar yaptığını söyleyen kamp koordinatörü Prof. Dr. Şükrü Hatun, sözlerine şöyle devam etti: nbsp;"Çocukların diyabetle arkadaş olabilmeleri çok önemli. Arkadaşlık, özenli davranmayı gerektiren bir kavram olduğu için kampın adını 'Arkadaşım Diyabet' olarak seçtik. Diyabetle ilgili önyargılar sebebiyle çocuklar kimi zaman hastalıklarını gizlemek durumunda kalıyor. Hâlbuki diyabetli çocuklar tedaviyi günlük yaşamlarının parçası haline getirirlerse çok sağlıklı bir hayat sürebilirler."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...