Diyabetin devlete yükü ağır

Diyabetin devlete yükü ağır

SAĞLIK Haberleri

Erken teşhis ve iyi tedavi edilmediğinde organ hasarına sebep olan diyabetin sağlık bütçesine ağır bir yük getirdiği bildirildi.

Diyabet tedavisi yapan bilim adamlarının diyabetin maliyetini ortaya koyan araştırmalardan oluşturduğu "konsensus raporu"na göre, Tip2 diyabetin maliyeti Türkiye için 12.859.219.324 TL. Bu rakam GSYH'nın %1'ini oluşturuyor. Tip 2 diyabetin en nbsp;büyük maliyet kalemini kalp ve damar sistemi ile ilgili hastalıkların meydana getirdiğini söyleyen Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve sağlık ekonomisti Prof. Dr. Simten Malhan, "En düşük maliyet kalemi ise diyabet ilaçlarına aittir. Diyabetin zamanında ve doğru nbsp;teşhisi, tedavi altına alınması ve nbsp;tedavi sürecinin nbsp;doğru yönetilmesi ülkelerin sınırlı sağlık kaynaklarının kullanımında stratejik bir önem taşımaktadır" dedi.

Ziyneti Kocabıyık

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...