Dikkat, televizyon izlerken şişmanlamayın

/ Kaynak: İHA
Dikkat, televizyon izlerken şişmanlamayın

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Yazdan kışa geçişte bağışıklık sisteminin de zayıfladığını anlatan Dr. Sevhan Uygun, daha çok enerjiye ihtiyaç duyulabileceğini söyledi.

Kış aylarında verilen kiloların alınmasının istenilmeyen bir durum olduğunu belirten uzmanlar, kış aylarında günlerin kısalması ile beslenmenin önemli bir boyut kazandığını ifade etti. nbsp;Soğuk havalardan korunmak ve metabolizmayı hızlandırmak adına, kış aylarında daha fazla tatlı tüketimi ve karbonhidrat oranı yüksek yiyeceklerin tüketiminin arttığını kaydeden Uygun, "Kış aylarında düzensiz olarak yenilen yemek ve tatlıların sonucunda, kişilerde kilo artışı ve sağlık problemleri ortaya çıkar. Kış aylarında televizyon karşısında geçen zaman, daha fazla olduğu için hareketlerimiz daha kısıtlıdır. Bu yüzden "abur cubur" diye nitelendirilen yiyecekler daha fazla tüketilir. Yağlı, şekerli, hamurlu yiyecekler yerine, taze sebze ve meyveler tercih edilmelidir. Bunlar ceviz, badem, kuru kayısı, kuru incir ve kuru üzüm gibi hem vitamin, hem de mineral açısından zengin olan besinlerle tatlı ihtiyacımızı karşılayabiliriz. Enfeksiyonlara yakalanmamak için, vitamin ve minerallerden zengin beslenmeli. Özellikle A, C, B6, E vitamini ve çinko, selenyum minerallerinden zengin olan kış sebzelerinden brokoli, lahana, Brüksel lahanası, kırmızı lahana, karnıbahar, havuç, marul, yeşilbiber, roka, sarımsak, soğan ve meyvelerden portakal, mandalina, greyfurt, kivi, elmadan bir veya birkaçı günlük beslenmemizde yer almalı" diye konuştu.Yemekleri pişirirken dikkat edilmesi gerektiğini de belirten Uygun, "Yağda kızartmalardan olabildiğince kaçınılmalıdır. Cips, kola gibi yiyecek ve içeceklerin yerine etli veya peynirli sandviç, ayran yoğurt ve süt gibi içecekler tüketilmelidir. Etli yemeklerde de, yağsız et kullanılmalı. Kızartma yerine ızgara veya buğulama veya fırında pişirme tercih edilmeli. Güneşten mahrum kaldığımız için, D vitamini ve Omega-3 vitamini için ise haftada 1-2 defa balık tüketimi sağlanmalıdır" şeklinde tavsiyelerde bulundu.


SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...