Devlet dezavantajlı vatandaşı korudu

Düzenleyen:
Devlet dezavantajlı vatandaşı korudu

SAĞLIK Haberleri

Yaklaşık iki yıldan bu yana devam eden pandemiden en çok etkilenen grupların başında dezavantajlı vatandaşlar yer alıyor.

Ziyneti KOCABIYIK

Bir taraftan virüsle mücadele ederken diğer taraftan yaşlı, engelli, korunmaya muhtaç çocukların bakımına önem gösterilmesinin salgının toplumsal hayata etkilerinin azaltılmasına yardımcı olduğunu söyleyen Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamil Alptekin, Bu dönemde sosyal hizmetlerin öneminin daha da ön plana çıktığını belirtti.

Alptekin, "Sosyal hizmet uzmanları, salgının toplumsal hayata etkilerini en aza indirgemede en aktif meslek grubu arasında yer aldı. Özellikle kapanma ve kısıtlamaların daha yoğunlukta hissedildiği ve uygulandığı dönemlerde bir bütün olarak sosyal hizmetler sunum sistemi kesintisiz çalıştı. Pandemi döneminde dezavantajlı kişiler için devletimiz önemli tedbirler aldı. Kuruluşların acil afet planı güncellenmesi, stok, personel, sağlık ve muhtemel vaka durumlarını izleyebilmek için aile bilgi sisteminde takip modülü oluşturulması, dijital eğitim ortamı bulamayan çocukların eğitimden kopmamaları için ailelerine sosyal ekonomik desteklerin artırılması, tablet dağıtımı yapılması gibi bir dizi tedbirler hayata geçirildi" ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...