Depresyonda daha çok satın alıyoruz

Depresyonda daha çok satın alıyoruz

SAĞLIK Haberleri

İstanbul Üniversitesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Özkan depresyondaki kişilerin daha fazla alışveriş yaptığını söyledi.

Çoğu zaman üzüntü, yalnızlık, kızgınlık ve engellenme gibi olumsuz duyguların satın almada artışa neden olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özkan, "Depresyona girdiklerinde kadınlar genelde elbise, kozmetik eşya ve mücevhere karşı takıntılı bir ilgi duyuyorlar. Erkekler ise daha çok elektronik eşyaları tercih ediyorlar" dedi. Takıntılı satın almanın kontrol edilemediği takdirde sosyal problemlere de yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Özkan, "Satın alma eyleminin peşinden suçluluk duygusu, utanç ve sıkıntı gelmektedir. Bu durumdaki hastalar aldıkları eşyaların büyük kısmını paketinden bile çıkarmaz. Genellikle aldıklarını gizleme eğilimindedirler. Bu nedenle sık sık yalana başvururlar. Hastalar, girdikleri borçları ödeyebilmek için çeşitli yasadışı işlere bile girişebilirler" diye konuştu.
ZİYNETİ KOCABIYIK


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...