Daha az uyuyan çok grip oluyor

Düzenleyen:
Daha az uyuyan çok grip oluyor

SAĞLIK Haberleri

Grip ve soğuk algınlığından korunmak için bağışıklık sistemini zayıflatacak durumlardan kaçınmak gerektiğini söyleyen Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Demet Yalçın, “Kötü beslenmek, alkol, uykusuzluk ve stres gribe yakalanma riskini artırıyor” dedi.

Risk grubundaki kişilerin mutlaka aşı olmaları gerektiğini dile getiren Dr. Yalçın, “Bunun yanında temizliğe özen göstermek, mümkünse kalabalık ve havalandırması yetersiz ortamlardan uzak durmak da şart. Yeterli miktarda yüksek kaliteli protein ve sebze tüketmek, rafine şeker, işlenmiş gıda, ambalajlı meyve suyu, alkol ve tütün ürünlerinin kullanımından kaçınmak da hastalığa yakalanma riskini azaltıyor. Ayrıca günde en az yedi saat uyumak, en az yarım saat açık havada yürüyüş yapılması da gripten korunmada büyük önem taşıyor. Çünkü kronik yorgunluk bağışıklık sisteminin zayıflamasına sebep oluyor” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...