Covid ile mücadelede ilginç ama etkili yöntem: Külotlu çorap maskesi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Covid ile mücadelede ilginç ama etkili yöntem: Külotlu çorap maskesi

SAĞLIK Haberleri  / Haber Merkezi

İngiltereli bilim adamları ilginç bir çalışmaya imza attı. Maskelerin koruyuculuğunu arttırmak için çeşitli malzemeleri test eden uzmanlar, en etkili yöntemin külotlu çorap olduğunu açıkladı. Ancak uzmanlar bu metodun aynı zamanda biraz konforsuz olduğunu da vurguladı.

Cambridge Üniversitesi'nde görevli bilim adamları, maskeleri yüze daha iyi oturtmak için çeşitli materyalleri inceledi. Uzmanlar, evde bulunan bazı malzemelerin koronavirüsün yayılmasına karşı maskelerin nasıl güçlendirebileceğini araştırdı. Çalışmada bant, toka, külotlu çorap gibi malzemeler test edildi.

TAM FİLTRELEME SAĞLIYOR

Bilim adamları, maskelerin yüze tam oturmaması şikayetinden yola çıktı. Uzmanların test ettiği yöntemlerde maskelerin yüzü daha iyi kavraması için çeşitli deneyler yapıldı.

Covid ile mücadelede ilginç ama etkili yöntem: Külotlu çorap maskesiCambridge Üniversitesi'ndeki uzmanlar maskenin üzerine çorap geçirmenin maskenin filtreleme özelliklerini iyileştirdiğini ortaya çıkardı.

Çalışmayı yürüten bilim adamları, maskenin üzerine külotlu çorap geçirilmesinin maskenin virüsün yayılmasını önlemede en güçlü yöntem olduğunu ispatladı. Sonuçlarda, maskenin üzerine külotlu çorap takmanın maskeden partiküllerin geçebilme oranını normal maskeye göre 7 kat daha azalttığı açıklandı. Maskenin üzerine çorap geçirildiğinde burun ve ağızda tam bir filtreleme sağladığı ortaya çıktı.

Öte yandan uzmanlar maskenin üzerine çorap takmanın konforlu bir yöntem olmadığını, bu nedenle yaygınlaşmasının pek de mümkün görünmediğini ifade etti.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...