Covid hastasına millî nefes

Covid  hastasına millî nefes

SAĞLIK Haberleri

Atatürk Üniversitesi Teknokent’te, koronavirüslü hastanın daha kolay nefes almasını sağlayacak 'osilasyonlu göğüs terapisi cihazı' üretildi.

ATA Teknokent ile Hamle Mühendislik'in geliştirdiği proje, TÜBİTAK tarafından 447 proje arasında ilk 10'a girdi. Özellikle yoğun bakım öncesinde ve boyunca hastalara uygulanan cihaz, göğüs terapisiyle akciğer sekresyonlarının atılmasını kolaylaştırıyor. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mine Gürsaç Çelik, “Göğüs duvarı kompresyon fizyoterapi yeleğiyle akciğerdeki çok şiddetli klinik tabloyu biraz daha hafifleteceğiz. Hastalarımızı daha kolay öksürterek akciğerin bir an önce temizlenmesini sağlıyor. Yirmişer dakika sabah ve akşam uyguladığımız bu tedaviyle, yaklaşık 100 korona hastasının solunum fonksiyonları düzeldi. Biz, dünyada benzeri olan bu cihazı, kendimiz üreterek millîleştirdik” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...