Çocuklarında bu belirtiler olanlar dikkat: Vakit kaybetmeden uzmana başvurun

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Çocuklarında bu belirtiler olanlar dikkat: Vakit kaybetmeden uzmana başvurun

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Otizm, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık bir nöro-gelişimsel farklılıktır. Psikiyatri Uzmanı Dr. Zeynep Gülçin Yıldırım, özellikle 6 aydan sonra bebeğin onunla konuşan kişinin yüzüne bakmaması, sese sesli cevap vermemesi durumlarının otizm belirtileri olabileceğini söyledi.

2 Nisan Dünya Otizm Günü’nde önemli bilgiler veren Psikiyatri Uzmanı Dr. Zeynep Gülçin Yıldırım, anne babaları otizm konusunda bilgilendirdi.

OTİZM BELİRTİLERİ NELER?

Otizm tedavisinde erken teşhis ve tedavi çok önemli olduğuna dikkat Çocuk Psikiyatri Kliniği’nden Uzm. Dr. Zeynep Gülçin Yıldırım, şöyle konuştu:

“Özellikle 6 aydan sonra bebeğin onunla konuşan kişinin yüzüne bakmaması, sese sesli cevap vermemesi, ismi ile çağırılınca bakmaması, göz temasının az olması, karşılıklı gülümsemenin az olması, gevşek bir çocuk olması, tuhaf el hareketleri, tuhaf duruş biçimi, beslenmede seçicilik, aşırı pasif ve sessiz veya aşırı huzursuz olması belirtilerinden bir ikisinin görülmesi halinde bebekte otizm gelişme ihtimali olabilir.”

ERKEN TEŞHİSLE TEDAVİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Bebeklerinde bu durumlardan biri veya birkaçının görülmesi halinde mutlaka bir çocuk psikiyatrisi hekimi tarafından değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Uzm. Dr. Zeynep Gülçin Yıldırım, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturarak otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edildi. Her yıl, Otizm Farkındalık Ayı olan nisan ayı boyunca dünya genelinde otizmin sorunlarını ve çözümleri konuşuluyor, araştırmaların teşvik edilmesi ve erken teşhisle tedavinin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Bizlere düşen görev ise bugün farkındalık oluşturmak ve otizme dikkat çekmek.”


Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...