Çocuklarda hızla yayılıyor! RSV (Respiratuvar sinsityal virüsü) NEDİR NASIL BULAŞIR? RSV belirtileri neler?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Çocuklarda hızla yayılıyor! RSV (Respiratuvar sinsityal virüsü) NEDİR NASIL BULAŞIR? RSV belirtileri neler?

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son günlerde acilleri dolduran virüslerden biri RSV oldu. Uzmanların uyardığı Respiratuvar sinsityal virüsü hakkında merak edilenleri araştırdık. Peki, çocuklar arasında hızla yayılan RSV (Respiratuvar sinsityal virüsü) NEDİR NASIL BULAŞIR? RSV belirtileri neler?

Son günlerde acillerde sık sık artan çocuk vakaları sonrası uzmanlardan RSV uyarısı geldi. Göz yaşarması kuru öksürük gibi belirtilerle çocuklarda seyreden virüs bilimsel olarak merak edildi. Çocuklarda respiratuvar sinsityal virüsünde (RSV) artışına dikkat çeken uzmanlardan uyarı geldi. Vatandaşların araştırdığı RSV virüsü çok hızlı yayılıyor. 

RESPİRATUVAR SİNSİTYAL VİRÜSÜ NEDİR? NASIL BULAŞIR?

Solunum yoluyla bulaşan ve akciğere yerleştikten sonra bağışıklık sistemini zayıflatan etkin bir virüstür. Burun boğaz ve bronşitlerde kötü etki yapan RSV virüsü özellikle 1 yaşı altı çocuklarda ve 55 yaş üstü kişilerde daha hızlı yayılır. Hava yolundaki kaparcıklarla solunumla burun ve boğazdan virüse giriş yapar. Bunun yanı sıra bu damlacıklara ellerle temas edilmesi halinde de bulaş riski yüksektir. Zamanında tedavi edilmediğinde zatürreye neden olur. Bronşit iltihaplanması ve ileride akciğerlerin zayıflamasına yol açar. 

Çocuklarda hızla yayılıyor! RSV (Respiratuvar sinsityal virüsü) NEDİR NASIL BULAŞIR? RSV belirtileri neler?

RESPİRATUVAR SİNSİTYAL VİRÜSÜ BELİRTİLERİ NELER?

Belirtiler yaş oranına göre değişiyor. Bebeklerde mavi cilt morarma ve gözlerde sarılığa neden olur. Yaşlılarda ise nefes darlığına ve burun tıkanıklığına yol açarken çocuklarda kuru öksürüğe göz yaşarmasıan yüksek ateşe hırıltılı nefese yorgunluk ve bağırsaklarda bozukluğa neden olur. 

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...