Çocuklarda göz sulanması glokom belirtisi olabilir

Çocuklarda göz sulanması glokom belirtisi olabilir

SAĞLIK Haberleri

Op. Dr. Sultan Kaya Ünsal, "Çocuklarda görülen göz sulanmasında, göz tansiyonu ve gözyaşı kanal tıkanıklıkları mutlaka araştırılmalıdır.

Göz sulanması hastalığının nbsp;bebeklerde ve çocuklarda da görüldüğünü belirten Veni Vidi Göz Grup uzmanlarından Op. Dr. Sultan Kaya Ünsal, "Çocuklarda görülen göz sulanmasında, göz tansiyonu ve gözyaşı kanal tıkanıklıkları mutlaka araştırılmalıdır. Çocukluk dönemi glokomlarında, gözün renkli kısmında bir büyüklük olacağından detaylı bir muayene ile ayrım yapılabilir" dedi. nbsp;Göz sulanmasının, göz kanalı yeterince gelişmemiş olan 1 yaş içerisindeki bebeklerde de sıkça görüldüğüne dikkat çeken Dr. Ünsal, "Bu yaş grubunda tedavide antibiyotikli damla uygulanır. 1 yaşına kadar bu tıkanıklıkların yüzde 85'i iyileşir. İyileşme olmayan durumlarda ise cerrahi müdahale yapılır" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...