Çocuklar diş teli korkusunu Orti ile yeniyor

/ Kaynak: İHA
Çocuklar diş teli korkusunu Orti ile yeniyor

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Türk Ortodonti Derneği 23 Nisan'da çocuklara diş teli tedavisinin korkulacak bir şey olmadığını anlatan Orti çizgi kahramanın yeni bölümünü armağan ediyor

Ortodontik tedavi sanılanın aksine çocuklarıa sadece daha estetik bir gülümseme sağlamakla kalmıyor aynı zamanda dişlerin daha iyi dizilmesiyle ağız sağlığını ve çiğneme fonksiyonunu da iyileştiriyor. Fakat bazen ortodontik tedaviye ihtiyacı olan çocuklar uygulanacak işlemlerden endişe ederek ortodonti uzmanına gitmekten çekiniyor ve geciken tedaviler büyüyerek artan pek çok soruna davetiye çıkarabiliyor.
Çocuklar diş teli korkusunu Orti ile yeniyor
Anne ve babaları çok sıkıntıya sokan bu durumu dikkate alan Türk Ortodonti Derneği bu 23 Nisan'da çocuklara ortodontik tedavinin ya da diğer adıyla diş teli tedavisinin korkulacak bir şey olmadığını anlatan Orti çizgi kahramanın yeni bölümünü armağan ediyor. Bu eğitici kısa çizgi filmde bir klinikte annesi ile birlikte endişe içerisinde sıranın kendisine gelmesini bekleyen Mert'in, çizgi kahraman Orti'nin yardımıyla korkularından kurtulup düzgün ve sağlıklı dişlere kavuşması konu ediliyor. Türk Ortodonti Derneği Başkanı Prof. Dr. Serdar Üşümez, ortodontik tedavinin doğru uygulanmasının 4 yıllık uzmanlık eğitimi gerektirdiğini ve ebeveynlerin uzman hekimlere ulaşmak için 'tod' web sitesi adresindeki dernek sayfasından faydalanabileceklerini belirtti.

SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...