Çocuğa virüsü nasıl açıklayacaksınız?

Çocuğa virüsü nasıl  açıklayacaksınız?

SAĞLIK Haberleri

Koronavirüsle ilgili panik havasının en çok çocukları etkilediğini söyleyen Anadolu Sağlık Merkezinden uzman psikolog Ezgi Dokuzlu “Ekrandan gördükleri çocukları çok korkutuyor. Çocuğun ruh sağlığını korumak için öncelikle sakin davranın, yanlış bilgilerini düzeltin, yaşına uygun açıklamalar yapın, hem kaygısını azaltın hem de alması gereken şahsi tedbirleri anlatın” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Dokuzlu, anne babaların takip etmesi gereken basamakları şöyle dile getirdi:

VİRÜS HAKKINDA KONUŞUN
Önce çocuğunuzu dinleyin ve duygularını sorun. Böylece çocuğunuzun konu ile ilgili endişelerini konuşabilir, yanlış anladığı veya kaygılandığı noktaları öğrenebilirsiniz.  
Haberleri ve sosyal medyayı kısıtlayın
Son günlerde haberlerde sıklıkla konuşulan ölü sayısı ve virüsün bulaşması ile ilgili konular çocuğun ciddi ölçüde kaygılanmasına sebep olabilir. Sosyal medyadaki abartılı ve yanlış bilgiler çocuğunuzu olduğu kadar sizi de rahatsız hissettirebilir. Bu sebeple gelişmeleri takip edin fakat sürekli haberlere ve sosyal medyaya odaklanmayın.

ONA KARŞI DÜRÜST OLUN
Durumu anlatın, gizlemeyin. Çocuğunuz bugünlerde fazla meraklı olabilir. Sorduğu sorunun cevabını bilmiyorsanız düşünmeden anlık cevaplar vermeyin. Emin olmadığınızı ama onun için araştırıp cevabı vereceğinizi ifade edebilirsiniz.

TEDBİRLERİ ANLATIN
Çocuğunuza emniyette olduğunu hissettirmek oldukça önemli. Hastalıktan etkilenmemek için gereken koruyucu tedbir ve yapılması gerekenler hakkında konuşun. Bir durum karşısında ne yapacağını bilen çocuk çok daha rahat hisseder. Herkesin tedbir aldığını, sağlıklı yaşayan ve hijyene dikkat edenlerin daha güvende olduğunu anlatabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...