Çin’den hayvan alımı durduruldu

Düzenleyen:
Çin’den hayvan  alımı durduruldu

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünyayı saran koronavirüs salgınına karşı alınan yeni kararları açıkladı; Çin’den tahliye edilip karantinada tutulan Türklerin son durumunu aktardı.

İşte o açıklamalar...
∂ Zekai Tahir Burak Hastanemizde 6 gündür 61 kişi gözlem altında. Hepsinden alınan ikinci numuneler de negatif çıktı. Hiçbirinde koronavirüs enfeksiyonuna rastlanmadı. 
∂ Dünya Sağlık Örgütü gelecek hafta salgına çözüm bulmak amacıyla bir araştırma ve inovasyon programı gerçekleştirecek. Bu foruma Türkiye’den ikisi bilim kurulumuzdan olmak üzere 3 temsilci katılacak. 
∂ Hayvan kaynaklı muhtemel bir bulaşmanın engellenmesi adına önemli bir tedbiri daha hayata geçirdik. Çin’den her türlü canlı cansız hayvan, hayvansal ürünler ve yan ürünlerinin ithalatını geçici bir süre ile durdurulması kararı aldık. İlgili yazımızı Tarım ve Orman Bakanlığımıza ilettik.
∂ Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çin Büyükelçiliğine bir yazı gönderdik. Çin’den ülkemize çalışmaya gelen Çin vatandaşlarının 14 gün süreyle izinli sayılmasını istedik.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...