Ceyda Düvenci ve kızı Melisa'dan Serebral Palsili çocuklara destek

Düzenleyen:
Ceyda Düvenci ve kızı Melisa'dan Serebral Palsili çocuklara destek

SAĞLIK Haberleri

Oyuncu Ceyda Düvenci, 6 Ekim Dünya Serebral Palsi Günü dolayısıyla Serebral Palsili çocuklarda beslenmenin önemine dikkat çekmek için kızı Melisa ile birlikte ellerini hastalığı simgeleyen yeşil renge boyadı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Cerebral Palsy Türkiye-Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı tarafından yürütülen “Serebral Palsi’de Enerji Dolu Bir Adım- Beslenmeden Olmaz” projesine destek veren Düvenci, kurucusu olduğu Taş Kâğıt Makas Atölyesinin Instagram hesabında çocuk nörolojisi uzmanı Prof. Dr. Burak Tatlı’yı ağırladı. Yayında kendi tecrübelerini paylaşan Düvenci, Prof. Dr. Tatlı ile birlikte anne babalardan gelen soruları da cevapladı.

2011 yılında doğan kızı Melisa’nın Serebral Palsi teşhisi almasının ardından kızının sağlığı için büyük bir mücadele veren Ceyda Düvenci, doğru beslenmenin fizyoterapi kadar önemli olduğunu belirterek “Çünkü bu çocuklar çiğneme, yutma gibi zorluklar yaşadıklarından yeterince beslenemiyor. Bu da onların kas güçlerinin zayıflamasına dolayısıyla da hareket kabiliyetlerinin kısıtlanmasına yol açıyor. Biz de Melisa ile bu konuya dikkat çekmek için Beslenmeden Olmaz Projesi’ne destek verdik” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...