Cep telefonu ile çok konuşmak sağır edebilir

Cep telefonu ile çok konuşmak sağır edebilir

SAĞLIK Haberleri

Konuşmak ya da müzik dinlemek için sürekli olarak telefon kulaklığı ile dolaşıyoruz. Kulaklıklarımızı açıyor yüksek sesli müzik dinliyoruz...

Telefonla çok konuşmak ya da yüksek sesle müzik dinlemek duyma sağlığını olumsuz etkiliyor mu? Özellikle gençler bunu çok yapıyor. Genellikle orta yaşta gördüğümüz ani işitme kaybı artık gençlerde de sıklıkla görülmeye başladı. Kulaklıkla çok yüksek sesli müzik dinlemek ve uzun süre kulağına dayayarak cep telefonu ile konuşmak gençlerin kulak sağlığını olumsuz etkiliyor. Kablosuz kulaklıklarda ve cep telefonlarında oluşan manyetik ve elektriksel alanların işitme sistemine veya santral sinir sistemine ne gibi zararlar verdiği henüz tam olarak bilinmemektedir. Buna karşılık özellikle cep telefonunu her zaman aynı kulağa götüren kişilerde diğer kulağına kıyasla işitme kaybı ve çınlamaların daha fazla ortaya çıktığı görülmektedir.
AĞIR İŞİTİYORUZ FARK ETMİYORUZ
işitme kaybını fark etmiyor olabilir miyiz?
Günlük hayat içindeki gürültüye bağlı işitme kaybında kişiler daha çok tiz sesleri kaybederler. Bu nedenle hasta bunu çoğu zaman fark edemez. Böyle bir durumda hastanın ön planda fark ettiği en önemli şey bir çınlama ya da uğultudur. Kulak çınlaması şikâyeti son dönemlerde çok sık karşımıza çıkıyor. Bunun da önemli sebebi günlük hayatımızda maruz kaldığımız gürültülerdir.
ZİYNETİ KOCABIYIK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...