Çenesi küçük olan daha çok horluyor

Düzenleyen:
Çenesi küçük  olan daha  çok horluyor

SAĞLIK Haberleri

Ülkemizde her 10 kişiden birini etkileyen uyku apnesinin kişinin sabah yorgun uyanmasına ve gün içinde uyuklamaya sebep olduğunu söyleyen Acıbadem Altunizade Hastanesi Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Murat Karaman “Uyku apnesi, gece uykusu sırasında 10 saniyeden başlayan solunum durmasıdır.'' dedi

Ülkemizde her 10 kişiden birini etkileyen uyku apnesinin kişinin sabah yorgun uyanmasına ve gün içinde uyuklamaya sebep olduğunu söyleyen Acıbadem Altunizade Hastanesi Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Murat Karaman “Uyku apnesi, gece uykusu sırasında 10 saniyeden başlayan solunum durmasıdır. Apne hastaları gece boyunca yüksek perdeden horlarlar. Uyku apnesi hastalığına özellikle büyük dil, yüksek sert damak, sarkık yumuşak damak, uzun küçük dil, küçük ve geride çene yapısı, büyük bademcikler ve burun etleri gibi problemler yol açar” dedi. Günümüzde hızla yaygınlaşan uyku apnesinin özellikle kısa boylu, şişman-göbekli, kısa boyunlu erkekleri daha fazla tehdit ettiğini belirten Doç. Dr. Karaman “Gece iyi uyuyamayan apne hastaları ertesi gün çok yorgun olurlar. Yaptıkları işe bir türlü konsantre olamayan hastaların diğer kişilere göre kaza yapma riski 8 kat daha yüksektir” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...