Yaz sıcağında dikkat: Çayı kahveyi azalt, suyu bol bol tüket

- Güncelleme:
Yaz sıcağında dikkat: Çayı kahveyi azalt, suyu bol bol tüket

SAĞLIK Haberleri

Beslenme ve Diyetetik bölümü araştırma görevlisi Çağlar Akçalı, yaz sıcaklarında yapılması gereken içecek tercihleri konusunda uyarılarda bulundu.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Mevsim geçişinde vücudun sıvı kaybına uğrayacağını ve bunu önlemek içinde günde en az 2-2,5 litre su tüketilmesi gerektiğini tavsiye eden Beslenme ve Diyetetik bölümü araştırma görevlisi Çağlar Akçalı, yazın tüketilen sıvıların içeriğinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Çay ve kahve gibi kafein oranı yüksek içeceklerin kış ayına göre daha az içilmesi gerektiğini ifade eden Akçalı “Kafein vücudumuzdan sıvı atımına sebep olduğu için bu tarz içeceklerin yaz aylarında sınırlandırılması gerekiyor. Sıvıları daha lezzetli hâle getirmek için nane, limon, tarçın ve elma ekleyerek sıvı tüketimini arttırabiliriz. Vücudun mineral ihtiyacını karşılamak için kardiyovasküler hastalığı olanlar haricinde günde bir adet maden suyunu içilmelidir. Su içmek için susama hissinin beklenmemesi gerekir. Şeker içeriği yüksek içecekler yerine ayran, yoğurt ve ayran aşı gibi çorbaların tüketilmesinde fayda var” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...