Cankurtaran balıklar

Düzenleyen:
Cankurtaran balıklar

SAĞLIK Haberleri

Bursa’da baraj suyu ilk olarak akvaryumdaki Japon balıklarına ulaşıyor, bu balıklar içme suyu zehirlenmelerine karşı sigorta görevi yapıyor.

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Erzurum’un Aşkale ilçelerinde sudan kaynaklı zehirlenmelerin yaşanmasının ardından su kaynaklarının ve aktarım hatlarının önemi iyice ortaya çıktı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ise Dobruca İçme Suyu ve Arıtma Tesisi’ne barajdan gelen suyun ilk kontrolünü adeta sigorta görevi üstlenen Japon balıklarıyla yapıyor. Ağır metal ve biyolojik virüslere karşı çok hassas olan Japon balıkları, 24 saat kamerayla takip ediliyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Baraj suyu, arıtma tesisimize geldiğinde buradaki akvaryumda baktığımız Japon balıklarına ulaşıyor. Bu balıklarda en ufak bir sıkıntıda can kaybı olabiliyor. Bu su, ham su, arıtılmamış. Balıklar sürekli gözetim altında. Havzada sıkıntı var mı, ölümcül tehlike var mı balıklarla kontrol ediyoruz. Bunlar her dakika ölçülüyor. Bu balıklar ham suda yaşadığına göre demek ki, suyumuzda problem yok. Bundan sonra fiziksel ve kimyasal arıtmalar başlıyor’’ dedi. BURSA AA

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...