Canan Karatay’dan şaşırtacak açıklama: At yemeği, sakın yemeyin

Düzenleyen:
Canan Karatay’dan şaşırtacak açıklama: At yemeği, sakın yemeyin

SAĞLIK Haberleri

İki yılı aşkın süredir medyada görünmeyen Prof. Dr. Canan Karatay’ın yeni kitabı Karatay Sözü kısa süre önce çıktı ve çok satanlar listesine girdi. Zaman zaman yaptığı çıkışlarla ve verdiği tavsiyelerle gündeme gelen ünlü profesör, katıldığı bir programda sağlıklı yaşama dair dikkat çeken ve tartışmalara neden olacak açıklamalar yaptı. Karatay, yulafın insan yiyeceği değil at yiyeceği olduğunu ve metabolizma için zararı bulunduğunu savundu. Karatay ayrıca paket dondurmaların sağlıklı olmadığını, kelle paçanın ise en iyi antikor olduğunu belirtti.

Yeme içme konusundaki söylemleriyle gündemden düşmeyen Prof. Dr. Karatay, ezber bozan açıklamalar yapmaya devam ediyor. GZT’ye konuk olan ünlü profesör yine çok konuşulacak tavsiyeler verdi. İşte Canan Karatay’ın ezber bozan sağlık önerileri...

“PAKET DONDURMA YEMEYİN”

Prof. Dr. Canan Karatay çoğu yiyecekte olduğu gibi dondurmada da ev yapımı olanlarının tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Karatay'a göre paket dondurmalar sağlığımız için ciddi bir tehdit. Ünlü profesör paket dondurmada mısır ve şeker şurubu bulunabildiğini belirterek bu şurupların metabolizmayı ve bağırsakları bozduğunun altını çizdi; “Mısır şurubu, çocukları zehirliyor. Anneler, daima ev dondurmasını tercih etmeli” dedi.

“YULAF AT YİYECEĞİDİR”

Karatay, diyet yapanların vazgeçilmezi yulafın metabolizmayı bozduğunu belirtti. İşlenmiş tüm yemeklere karşı olduğunu belirten ünlü profesör, yulafın tiroidi bozduğunu ve kilo aldırdığını söyledi. Öte yandan yulafın insan yiyeceği olmadığını, gluten dolu, metobolizmaya zararlı bir besin olduğunun altını çizdi.

“ÇİĞ KÖFTEYİ EVDE YAPIP YİYEBİLİRSİNİZ”

Canan Karatay, Türk mutfağının yöresel lezzetleri arasında yer alan çiğ köfte ile ilgili de şunları söyledi:

“Çiğ köfte sağlıklı et ve yerel bulgurdan olmalı. Dışarıda satılanlarda hangi bulguru kullandıklarını bilmiyoruz. Doğal olanı tercih edin. Evde yapıp yiyebilirsiniz, kilo alıyorum diye korkmayın.”

“EN İYİSİ TÜRK KAHVESİ”

Kahvede şekere karşı olan Canan Karatay, kahve çeşitleri arasında Türk kahvesini tercih edenlerden. Kahvenin önemli bir antioksidan olduğunu belirten Karatay, “Kahvelerde süt tozu ve şuruplardan kaçınalım. Tatlandırıcılardan uzak duralım” dedi.

“KELLE PAÇA ANTİKOR DEPOSU”

Gençler için beslenme önerileri de veren Karatay, yumurta ve kelle paçanın önemine de vurgu yaparak “Yumurta yapıp, yanlarına alabilirler. Kelle paça önemli bir besin. Pandemi döneminde sıkça duyduğumuz antikor bu tür doğal hayvansal gıdalardan alınıyor” diye konuştu. Karatay, “Bana kelle paçacılardan sponsorluk aldın diyorlar ama burada belirtmek isterim, bugüne kadar kimseden böyle bir şey almadım” diyerek hakkındaki iddialara nokta koydu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...