C vitaminini yiyeceklerden alın

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
C vitaminini yiyeceklerden alın

SAĞLIK Haberleri  / HABER MERKEZİ

Sonbahar geldi, okullar açıldı, Covid-19’un farklı varyantları toplumda dolaşmaya devam ediyor. Şu anda güçlü bir bağışıklık sistemine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Tükettiğimiz besinlerin en iyi bağışıklık güçlendiriciler olduğunu söyleyen VM Medical Park Pendik Hastanesi Beslenme ve Diyet Kliniği’nden Diyetisyen Seda Nasuhbeyoğlu, hastalıklardan korunmada C vitamininin önemli bir rol oynadığına dikkat çekerek, “C vitamini takviyelerini bilinçsizce kullanmak böbrek taşı oluşumuna sebebiyet verebilir. Dolayısıyla, C vitamini alımını abartmadan besinlerle sağlamayı alışkanlık hâline getirin” dedi. Her ürün grubunun dengeli olarak tüketilmesi gerektiğine işaret eden Nasuhbeyoğlu, güçlü bir bağışıklık için elzem olan besinleri şöyle sıraladı: 

> Turunçgiller, kırmızı ve yeşil biber (C vitamininden zengin besinler). 
> Havuç, ıspanak, brokoli, kırmızı dolmalık biber (A vitamininden zengin besinler). Yeşil yapraklı sebzeler (demir bakımından zengin besinler). 
>Yumurta, yaban mersini (Güçlü bir antioksidandır). 
> Bitter çikolata (Güçlü bir antioksidandır, ancak şekersiz olanı ve az miktarda tüketilmelidir). 
> Sarımsak, zencefil, zerdeçal (özellikle karabiber ve zeytinyağı ile birlikte faydalıdır). 
> Badem, çekirdek, ceviz ve fındık gibi besin değeri yüksek kuru yemişler. 
> Deniz ürünleri (Omega 3 değeri yüksek besinler). Bakliyatlar (bitkisel proteinler). 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...