Burun spreyleri kalp sağlığını tehdit ediyor

- Güncelleme:
Burun spreyleri kalp sağlığını tehdit ediyor

Sağlık Haberleri

Üst solunum yolu enfeksiyonlarının artmasıyla birlikte burun sprey kullanımı da yoğunlaştı. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Rıfat Karlı, bu spreylere karşı uyarıda bulundu.

ESMA ALTIN'IN HABERİ

Spreylerin içerikleri bakımında üçe ayrıldığını aktaran Karlı “Tuz, kortizon veya dekonjestan içerikli burun spreyleri var. En etkili olanı dekonjestan. Bu tür spreyleri uzun süre kullanırsanız bağımlılık yapabilir, yan etkileri olabilir. Daha çok burun tıkanıklığı yaşarsınız ve kuruma, yanma gibi semptomlarınız giderek çoğalır. Burun kıkırdağında delinme meydana gelebilir. Ayrıca damar içi basıncı ve kalp hızını artırma gibi problemler de ortaya çıkabiliyor. Bu yüzden kalp damar, yüksek tansiyon, göz tansiyonu, prostat büyümesi, tiroit gibi kronik hastalığı olanlarda, yaşlılarda, 2 yaş altı çocuklarda ve gebelerde doktor kontrolünde kullanılmalı. Burun spreylerini günde en fazla üç defa sıkın. Beş günden fazla da kullanmayın” şeklinde konuştu.

Bu video da ilginizi çekebilir...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...