Bu kişiler uykusunda yemek yiyor

Bu kişiler uykusunda yemek yiyor

SAĞLIK Haberleri

Nöroloji uzmanı Prof. Dr. Nergiz Hüseyinoğlu gece uykudayken yemek yemenin psikolojik bir hastalık olduğunu ve sanıldığının aksine sayısının daha fazla olduğunu söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Uyurgezer gibi yemek yiyen kişilerin sayısının sanıldığından daha fazla olduğunu söyleyen nöroloji uzmanı Prof. Dr. Nergiz Hüseyinoğlu "Hasta genellikle birkaç saat uyuduktan sonra yarı bilinçli hâlde yataktan kalkıp mutfağa gider. Bu hastalar genellikle yağlı, çikolatalı, kalorisi çok yüksek besinler tüketir. Hatta çiğ tavuk ya da et ürünleri de yiyebilirler. Psikolojik rahatsızlığı olanlar, uyku ilacı kullananlar ve genetik yatkınlığı olanlarda sıkça görülür. Bu kişiler sabah kahvaltı yapma alışkanlığı olmayan, düzensiz beslenen veya gece öğününü ana öğün gibi kabul eden kişilerdir. Hastanın uykusunun bölünmesinin yanı sıra aşırı kilo alma, yorgun ve hâlsiz uyanma, kaliteli uyku alamama, mide bağırsak sistemi ile ilgili komplikasyonlar ortaya çıkar” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...