Bu hatayı pek çok kişi yapıyor! Uzmanı uyardı: Sütü buzdolabının kapağındaki bölmeye koymayın

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Bu hatayı pek çok kişi yapıyor! Uzmanı uyardı: Sütü buzdolabının kapağındaki bölmeye koymayın

SAĞLIK Haberleri  / Haber Merkezi

Buzdolabınızı nasıl düzenlediğiniz önemli. Çünkü bu düzen yemeğinizin daha uzun süre dayanmasını sağlamanın anahtarı olabilir. İngiliz sigorta ve enerji uzmanı Chris Beasley, buzdolabı kullanımında tasarruf etmek ve yemeklerin kısa sürede bozulmaması için tavsiyelerde bulundu. Beasley, süt ve süt ürünlerinin buzdolabının kapak kısmına yerleştirilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Chris Beasley, buzdolabınızı fazla doldurmadığınızdan emin olmakla başlayabileceğinizi söylüyor. Beasley tavsiyelerinde buzdolabının en soğuk bölümünün nerede olduğunu belirtiyor ve sütü kapı bölmesinde saklamanın doğru bir fikir olmadığının altını çiziyor. İşte uzmanından buzdolabını doğru kullanmanın ipuçları…

Buzdolabındaki malzemeleri doğru organize etmenin gıdaların daha uzun taze kalmasını sağladığını belirten Beasley, buzdolabını fazla doldurmanın zararlarından da bahsetti:

“Düzenli olmak, bir şeyleri nerede bulacağınızı bildiğiniz anlamına gelir ve unuttuğunuz yiyeceklerin buzdolabınızın arkasında çürüme olasılığı fazladır. Daha az gıda israfı çevre için iyidir. Buzdolabınızı aşırı doldurmaktan da kaçınmanız gerekir. Eşyaların üst üste istiflenmesi, eşyalarınız arasında hava dolaşmasını ve soğuk havanın ihtiyaç duyduğu her yere ulaşmasını engelleyecektir. Bu durum da buzdolabınızı daha fazla çalışmaya zorlar. Sıkışık bir buzdolabında yeterli hava dolaşmadığı için yemekleriniz daha çabuk bozulabilir.”

Chris Beasley, “Buzdolabında ne, nereye konur?” , “Buzdolabının hangi rafına hangi yiyecek konmalı?” sorularının cevaplarını da ayrıntılı olarak verdi.

SÜT

Birçok kişi sütü buzdolabının kapak kısmına yerleştirir ancak bu, sütün daha uzun süre taze kalmasını sağlamak için iyi bir yer değildir. Çünkü kapı bölmeleri aslında buzdolabının geri kalanından daha sıcaktır. Sütünüzün çok uzun süre dayanmadığını fark ederseniz, bir de buzdolabının ana saklama alanında muhafaza etmeyi denemelisiniz.

SOSLAR

Ketçap, mayonez gibi soslar daha uzun raf ömrüne sahiptir ve buzdolabında belirli bir sıcaklıkta saklanmasına gerek yoktur, bu nedenle genellikle kapıda veya üst rafta muhafaza edilebilirler.

Bu hatayı pek çok kişi yapıyor! Uzmanı uyardı: Sütü buzdolabının kapağındaki bölmeye koymayınBuzdolabındaki malzemeleri doğru yerleştirmek gıdaların daha uzun taze kalmasını sağlıyor.

ET VE BALIK

Buzdolabının en soğuk bölümünde saklanmaları gerekir. Bütün buzdolaplarının daha sıcak ve daha soğuk bölümleri mevcuttur çünkü farklı yiyecekler aslında farklı sıcaklıklarda daha iyi depolanır. Et ve balık ürünlerinin de soğuk tutulması gerekir, bu yüzden buzdolabınızın en soğuk bölümünde muhafaza edilmelidir. Buzdolabının en soğuk alanı, buzdolabının arka tarafıdır çünkü kapıyı açtığınızda daha sıcak hava önce ön tarafa çarpar.

MEYVE VE SEBZELER

Buzdolabınızın içinde normalde farklı bölmeler vardır. Meyve ve sebzeler kendilerine ayrılmış bölmelerinde saklanmalıdır çünkü buzdolabının bu kısmı diğerleri kadar kuru değildir, meyve ve sebzeleri daha uzun süre taze tutar.

YUMURTA

Yumurtalar, sabit bir sıcaklığa ihtiyaç duydukları için buzdolabında saklanmalıdır. Mutfağın başka bir yerinde sabit bir sıcaklık sağlayabilirseniz, yumurtaları orada da tutabilirsiniz. Yumurtaları buzdolabınızın üst veya orta rafında bozulacak endişesi taşımadan gönül rahatlığıyla muhafaza edebilirsiniz.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...