Bu hataları herkes yapıyor! Dikkat, saçlarınız yıkarken yıpranmasın

Düzenleyen:
Bu hataları herkes yapıyor! Dikkat, saçlarınız yıkarken yıpranmasın

SAĞLIK Haberleri

Saçı her gün kimyasal içerikli şampuana maruz bırakırsanız saç derinizin kurumasına ve saçınızın parlaklığını kaybetmesine sebep olabilirsiniz.

Duygu YILMAZ

Çoğu kişi banyo yaparken rahatlama ve temizliğin yanında saçlarına zarar verdiğini bile bilmiyor. Örneğin her banyoda saçınıza şampuan sürmek en çok yapılan hataların başında geliyor. Saçı her gün kimyasal içerikli şampuana maruz bırakırsanız saç derinizin kurumasına ve saçınızın parlaklığını kaybetmesine sebep olabilirsiniz.

Yoğun buhar eşliğinde sıcak su saçlarınızın cansızlaşmasına ve derinizin kaşınmasına sebep olabilir. Banyo sonrası saçları havluya sarıp kurutmak da saçınızı yıpratıyor. Aynı işlemi havlu yerine pamuklu bir tişört yardımıyla yapmayı deneyin. Çünkü havlu saçtaki nemi gereğinden fazla çekeceği için kuru ve mat saçlara davetiye çıkarır.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...