Bu besinleri tarihi geçse de yiyebilirsiniz

Bu besinleri tarihi geçse de yiyebilirsiniz
SAĞLIK Haberleri

ABD'de satın alınan yiyeceklerin ve içeceklerin % 40'ının çöpe atılılmasında yiyecekler üzerindeki son kullanma tarihlerinin büyük rolü var

Doğal Gıdaları Savunma Konseyi gıda uzmanı Dana Gunders tarihi geçmiş birçok gıdanın yenebilir olduğuna dair bir rapor hazırladı. Rapora göre bazı son kullanma tarihleri sağlık açısından değil , tat açısından önem taşıyor. Önümüzdeki yıl başlarında iş adamı Doug Rauch, sadece tarihi geçmiş yiyecekler satan bir süpermarket ile bir restoran açacağını açıkladı.

Aslında yoğurdun ömrü daha uzun
Gunders'e göre, yoğurdun ömrü altı haftadan fazla ve üzerinde oluşan küf tabakasının atılarak yenilebilir.


Çikolata çok uzun ömürlü bir besin
Gunders, çikolatanın da oldukça dayanıklı olduğunu söyleyerek, çikolatanın hava ile teması sonucunda üzerinde oluşabilecek beyaz tabakanın küf olmadığını, eriyip yüzeye çıkan zararsız yağ olduğunu belirtiyor.

Yumurta 3 ila 5 hafta taze kalabilir
Gunders'ın şikayetçi olduğu konulardan biride yumurtaların da gereğinden çok daha erken çöpe atılması, yumurtanın 3-5 hafta tazeliğini koruyabileceğini ifade ediyor. Ancak Minnesota Üniversitesi'nde gıda bilimi profesörü Ted Labuza, Salmonella bakterisinin ürememesi için yumurtaların 5 santigrat derecenin altında saklanmasını tavsiye ediyor.

Süt buzdolabında saklanmalı
Bozulan sütün kötü koku ve tat ile kendisini belli edeceğini ifade eden Labuza, sütün oda sıcaklığında saklanmaması, havadaki mikropların sütü bozacağını, bu nedenle derhal kapağının kapatılıp 2 derece civarında, buzdolabında saklanması gerektiğini söylüyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...