Bu balığı sofralarınızdan eksik etmeyin

Bu balığı sofralarınızdan eksik etmeyin

SAĞLIK Haberleri

Hücrelerin işleyişini düzenleyen selenyum gibi mineraller vücut için çok önemlidir. Bu nedenle uzmanlar somonun mutlaka tüketilmesi gerektiğini vurguluyor

Somon tatlı suda dünyaya gelen, okyanusa göçen ancak yumurta bırakmak için tekrar tatlı sulara dönmesi gereken bir balık türüdür. Pek çok farklı tabiatın suyundan geçmesi onu vitamin ve mineral açısından zenginleştirir. nbsp;


Mutlu ruh hali veriyor
Omega-3 zenginliği ile bilinen somon, kalp sağlığından kansere kadar pek çok konuda yardımcıdır. Omega-3 yağ asitleri, hücrelerin yenilenmesinde büyük bir rol oynar. Beyin hücreleri somon yiyen kişilerde daha hızlı gelişir. Çok az miktarda da olsa somon yiyen kadınlarda rahim kanseri ihtimali azalır. Menopoz sonrasındaki depresyondan kurtulmalarını sağlar. Somon kişiye mutlu bir ruh hali verir.
Dikkat edilmesi gerekenler
Somon içerisindeki bazı maddeler sebebiyle bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilir. Alerjik durumların belirtileri arasında deride kızarıklık, kaşıntı, dilde, boğazda ve dudaklarda şişme vb. yer alır. Somonun taze olması çok önemlidir. Fileto ya da bütün halinde aldığınız somonun derisini ve kemiklerini çıkardıktan sonra bol su ile yıkamak gerekir. Somon buğulaması ve kızartılması yanında salatalarda da kullanılabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...