Bruce Willis’den sonra gözler afazi hastalığında… Hastası afaziyi anlattı: Konuşmamdan dolayı beni sarhoş zannediyorlar

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Bruce Willis’den sonra gözler afazi hastalığında… Hastası afaziyi anlattı: Konuşmamdan dolayı beni sarhoş zannediyorlar

SAĞLIK Haberleri  / Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde ünlü Amerikalı aktör Bruce Willis’in afazi hastalığına yakalandığı ve bu yüzden aktörlüğü bıraktığı açıklanmıştı. Bu açıklama sonrasında gözler afazi hastalığına çevrildi.

İngiltere’de 2012’de beynine aldığı darbe sonrasında ekspresif ve reseptif afaziye yakalanan Rachel Sykes (56), bu hastalıkla ilgili açıklamalar yaptı.

Bu tür afazinin görüldüğü kişiler ne demek istediğini biliyor ancak fikirlerini söylemede zorluk yaşıyor. Tutukluk, hem yazılı hem de sözlü iletişimde kendini gösteriyor.

“SÖZLERİM İSTEDİĞİM GİBİ ÇIKMIYOR”

Kelimeleri geveleyerek ve yuvarlayarak konuşan Sykes, “İnsanlar konuşmamadan dolayı beni sarhoş ya da aptal zannediyor. Bu da çok sinir bozucu. Aslında ben yüksek bir IQ’ya sahibim. Sadece sözlerim istediğim gibi çıkmıyor” dedi.

“HASTALIKLA YAŞAMAYI ÖĞRENDİM, HAYATIM DEĞİŞTİ”

Afazisinin tedavisi olmayan Sykes, "Bununla yaşamayı öğrenmek zorunda kaldım ama hayatım da tamamen değişti" diye konuştu. The Sun gazetesi, İngiltere’de 14 milyon kadar kişide (nüfusun yüzde 20'si) iletişim bozukluğu olduğunu ama buna rağmen afazi hakkında çok az şey bilindiğini bildirdi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...