Böbreğinden 80 tane taş aldılar

Böbreğinden 80 tane taş aldılar

SAĞLIK Haberleri

Tıpta “At nalı böbrek” olarak bilinen ve 400 kişide bir görülen taş üretmeye meyilli böbrekle dünyaya gelen Nihat Akgül’ün sağ böbreğinden 80 tane taş çıkarıldı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Bir fabrikada işçi olarak çalışan Akgül, ilk ameliyatını 15 yaşında oldu. Böbreğindeki taşlar açık ameliyatla çıkarıldı. Ancak böbreği taş üretmeye devam ediyordu. Yaklaşık 5 yıl sonra tekrar böbrek ağrısı şikâyeti ile hastaneye gittiğinde, taşları bu sefer alınamadı, ağrı kesiciler ve ilaç tedavileri uygulandı.

OBEZİTE AMELİYATI İÇİN GİTMİŞTİ
Zaman içinde aşırı kilo alan ve 150 kiloya ulaşan Nihat Akgül, diyet ve egzersizle bir türlü kilo veremeyince obezite ameliyatı olmak için bıçak altına yatmaya karar verdi. Ancak hastanede yapılan tetkiklerinde böbreklerinin neredeyse hiç çalışmadığı ortaya çıktı. Akgül’ün her iki böbreği de taş doluydu. Cerrahlar ilk olarak sağ böbreğindeki taşları temizlemeye karar verdiler ve kapalı yöntemle yapılan ameliyatta sağ böbrekten 80 adet irili ufaklı taş çıkardılar. “At nalı böbrek” hastalığının aslında toplumda sık görüldüğünü söyleyen Memorial Şişli Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Murat Binbay, bu vakalarda ameliyatın da riskli olduğunu belirterek, “Yaklaşık 3 saat süren kapalı endoskopik ameliyat ile sağ böbreğinden 80 taşı başarılı bir şekilde çıkardık. Şimdi böbrekleri normal çalışmaya başladı. Diyabet ve mide ameliyatı yaptırdıktan sonra sol böbreğindeki taşları da aynı şekilde çıkararak hayatının normale dönmesini sağlayacağız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...