Bitkisel ürünü de doktora sorun

Düzenleyen:
Bitkisel ürünü de doktora sorun

SAĞLIK Haberleri

Bitkisel ürünlerin kontrolsüz kullanımının ciddi sağlık problemlerine sebep olabileceğini söyleyen Sağlık Bakanlığı Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Bilimsel Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Canfeza Sezgin “Bazı bitkileri 1 gram tüketirseniz sağlığınızı korursunuz, 10 gram tüketirseniz sağlığınızı kaybedebilirsiniz” dedi.

Hastalıkların tedavisinde modern tıpla birlikte bitkilerin gücünden yararlanmaya yönelik binlerce bilimsel makale, binlerce yıllık Anadolu gelenekleri bulunduğuna dikkati çeken Prof. Sezgin, bitkisel tedavinin dozunun, kişiye ve hastalığına göre değiştiğini belirterek,  “Fitoterapi bilim dalı altında toplanan bitkisel tedavilerde ‘komşudan ya da aktardan duydum’ yaklaşımı olamaz. İnsanlar hastalıklarının tedavisini doktorda yaptırır, bu bitkiler de ancak doktor kontrolünde kullanılır. Şifalı bitkilerin koruyucu ve tedavi edici özelliği bulunmasına karşın kontrolsüz kullanılması durumunda zararlı olur” diye konuştu. AA

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...