BioNTech 4. doz randevuları açıldı

Düzenleyen:
BioNTech 4. doz randevuları açıldı

SAĞLIK Haberleri

3. doz BioNTech aşısından sonra üç ay geçenler için 4. randevuları açıldı. 4. doz BioNTech aşısı olmak isteyenler Merkezi Hekim ve Randevu Sistemi (MHRS) ve e-Nabız üzerinden randevu alabilecek.

Daha önce çift doz BioNTech aşısı olanlar için 3. doz randevuları kasım ayında başlamıştı. Bu kapsamda, 3. doz aşısı üzerinden 3 ay geçenler için dördüncü doz randevuları açıldı.

Dördüncü doz BioNTech aşısı olmak isteyenlerin, Merkezi Hekim ve Randevu Sistemi'nden randevu alması gerekiyor.

Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı son Temaslı Takibi Rehberi'ne göre, son 3 ay içerisinde hatırlatma dozunu olmuş kişiler bir vakayla temaslı olmaları durumunda karantinaya alınmıyor.

Son aşısı üzerinden 3 ay geçen kişiler ise eksik aşılı kabul edilerek temaslı olmaları durumunda karantinaya alınıyor.

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

ALO 182 çağrı merkezinden randevu almak için:

Hastanelerden kolay bir şekilde randevu almak için iki yöntem bulunuyor. Dilerseniz seçtiğiniz hastaneden randevu almak için ALO 182 çağrı merkezini arayarak operatöre bağlanabilirsiniz. Operatörle yapacağınız görüşme sonra T.C. kimlik numaranızı vererek ve sorulan soruları cevaplayarak adım adım randevu alma işleminizi yapabilirsiniz.

MHRS üzerinden randevu almak için:

MHRS üzerinden randevu almak için ise www.mhrs.gov.tradresine girerek randevunuzu oluşturabilirsiniz. İnternet üzerinden randevu oluşturmak için eğer daha önce üyelik kaydınız yoksa "Randevu Al" butonuna tıklayabilir, daha sonra gelen ekrandan "Üye Ol" seçeneğini tıklayarak üyelik kaydınızı yapabilirsiniz. Eğer daha önce kaydını varsa, T.C. kimlik numaranız ve şifrenizi girerek istediğiniz hastaneden hekim seçerek, size uygun bir tarih ve saat seçip randevunuzu oluşturabilirsiniz.

AŞI RANDEVUSU ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...