Bilim adamları koronavirüse karşı geliştirdi! Bu sakızla yüzde 95 koruma

Düzenleyen: / Kaynak: ScienceAlert
Bilim adamları koronavirüse karşı geliştirdi! Bu sakızla yüzde 95 koruma

SAĞLIK Haberleri  / ScienceAlert

Koronavirüsle mücadele için bilim dünyası da farklı araştırmalar yapıyor. ABD’de deneylerle geliştirilen bir sakızın koronavirüs(covid-19) salgınında yüzde 95 oranında koruma sağladığı belirtildi.

ABD’de deneysel araştırmalarla geliştirilen sakız, koronavirüse (covid-19) çare olabilir. Virüsle enfekte olmuş kişilerin tükürüğünde yüksek düzeyde virüs bulunuyor. Bu durum karşısında bilim adamları virüse karşı özel bir sakız araştırma çalışmalarına başladı. Molecular Therapy dergisinde yayınlanan bir araştırmaya bu sakız, covid-19’a neden olan virüs SARS-CoV-2'nin yayılmasını azaltabilir. 

VİRÜS İLE SAKIZIN TOZ FORMU KARIŞTIRILDI

Araştırmacılar koronavirüs ile enfekte olmuş kişilerin tükürük örneklerini aldı ve bunları sakızın toz formuyla karıştırdı. Deney sonucunda çarpıcı bir sonuca ulaşıldı ve tükürükte virüs oranında ciddi düşüş olduğu gözlemlendi. 

VİRÜSE KARŞI KALKAN OLUŞTURUYOR

Özel sakızın diğer özelliği ise kişi sakızı çiğnediğinde virüsün ağza girdikten sonra tükürüğe karışmasını önleyerek virüse karşı adeta kalkan oluşturuyor. 5 mg.’lık bir sakızın bile virüsün vücuda girmesini önemli ölçüde azaltırken, 50 mg.’lık bir sakız virüsün ağza girmesini yüzde 95 oranında engellediği öne sürüldü.  


Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: ScienceAlert
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...