Besin destekleri eczanede satılsın

Besin destekleri eczanede satılsın

SAĞLIK Haberleri

Mehmet Müderrisoğlu “Türk eczacısının serbest bırakılması dünya çapıda markaların doğmasına yol açar”

ZİYNETİ KOCABIYIK

Eczacılığın insan sağlığı için en az doktorluk kadar önemli olduğunu söyleyen 50 yıllık eczacı Mehmet Müderrisoğlu, ilaç ve besin destek ürünlerinin sadece eczanede satılması gerektiğini belirterek “Tedavi ve sağlıklı hayat destekleri olan bu ürünlerin eczane dışında ve özellikle internetten satılmaları amacı dışında kullanımlara sebep oluyor. Eczane dışında yapılan bu tür satışlarla insan sağlığı ile oynanıyor” dedi.

ECZACI KOZMETİK ÜRETEBİLSİN
Eczacının sadece eczanesinde olmak üzere mevcut kanunlara uygun olarak besin destekleri  ve kozmetikleri üretebilmesi ve satabilmesi gerektiğini ifade eden Müderrisoğlu “Dünyanın pek çok önemli markaları eczane kökenlidir. Coca Cola, Kiehls Cosmetics bunlardan sadece birkaçı.  Türk eczacısının da üretim açısından özgür bırakılması dünya çapında markaların doğmasını sağlayabilir.  Bu konular eczacılık eğitiminde de yer almaktadır” diye anlattı.

AVM ECZANELERİ ERKEN KAPANMASIN
Günümüzde birçok alışveriş merkezinde eczane bulunduğunu hatırlatan Müderrisoğlu, “Bu eczaneler AVM kapalıyken kapısını açıyor, en hareketli, müşterilerin en yoğun olduğu saatlerde kapılarını kapatmak zorunda kalıyor. Yine alışveriş merkezlerinin en yoğun olduğu Pazar günleri kapalı. Bence AVM’lerdeki eczaneler ve belli cadde veya yerlerde eczanelerin çalışma saatleri yeniden düzenlenmeli. Açık kalabilmek için gerekli şartları sağlayan eczaneler istediklerinde daha uzun mesai yapabilmelidirler” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...