Bembeyaz dişlerin sırrı | Doğru diş macunu nasıl seçilir?

Bembeyaz dişlerin sırrı | Doğru diş macunu nasıl seçilir?

SAĞLIK Haberleri

Piyasada çok sayıda diş beyazlatan macun seçeneği olduğunu söyleyen diş hekimi Arzu Yalnız “Diş macunları içinde bulunan maddeler dolayısıyla biraz farklılaşsa da temelinde yüzde 80 aynı içeriktedir. Bu yüzden sağlıklı dişler için macunun türünden çok, günde en az 2-3 defa dişleri fırçalamak önemlidir” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Sadece peroksit içeren diş macunlarının dişin özünü beyazlattığını anlatan Yalnız “Ama bunun dışında marketlerde satılan diş macunlarının içinde boyayıcı beyaz bir tabaka bırakan diş macunları var. Kişi bunu diş beyazlatma olarak algılayabilir. Dişin üzerinde beyaz bir tabaka oluşur ama o birkaç saat sonra yediği içtiği şeylerle gider. Dolayısıyla kendi beyazlığını korumak amaçlı düzenli fırçalamak, beyazlatma işlemi için de mutlaka hekime başvurmak gerekir” diye açıkladı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...